Hvordan trene bekkenbunn under graviditet og etter fødsel? 💪

Trening av bekkenbunnsmuskulaturen er viktig - spesielt under graviditet og i tiden etter fødsel. Helseoversikt gir deg et gratis treningsprogram for bekkenbunn under og etter svangerskap.

Sammen med Norsk Fysioterapeutforbund, har vi utviklet et enkelt og effektivt treningsprogram. Programmet har blitt meget populært blant kvinner over hele Norge.


Hjelper deg med gode rutiner

Bekkenbunnprogrammet hjelper gravide og småbarnsmødre med å skape en god rutine for å styrke musklene i bekkenet. Ved graviditet og fødsel blir muskulaturen i bekkenet utsatt for strekk og belastning. Det fører til at musklene blir lengre og tynne. For å øke styrken og volumet til musklene må de trenes, akkurat som muskler andre steder i kroppen. Styrketrening av bekkenbunnsmusklene er det viktigste tiltaket vi har for å bygge opp igjen muskelvolum.

God dokumentert effekt

Bekkenbunnstrening har god dokumentert effekt på mange tilstander relatert til bekkenbunn og underliv, slik som å forebygge og å behandle urinlekkasje og underlivsprolaps/ fremfall. Verktøyet bekkenbunnstrening hos Helseoversikt er et veldig populært verktøy som brukes av gravide og de som nylig har født over hele Norge. Vi er glad for å bidra til at mange kan ta gode helsevalg i hverdagen.

Med Helseoversikt er det enkelt å komme i gang.
Er du på mobil?
Trykk her for å komme til verktøyet - sjekk det ut rett i appen vår!