Samarbeidsavtale med Universitetet i Oslo

Vi er glad for å ha inngått en samarbeidsavtale med Universitetet i Oslo ved Farmasøytisk institutt. Avtalen vil gi gravide tilgang på viktige verktøy gjennom vår plattform, og legger også grunnlag for mulig forskningssamarbeid i årene fremover.

-Vi inngikk samarbeid med Helseoversikt fordi de er opptatt av å formidle kunnskapsbasert informasjon til gravide og småbarnsfamilier på en brukervennlig, innovative og seriøs måte. Godt samarbeid med kommunehelsetjenesten var også veldig viktig for oss, sier professor Hedvig Nordeng ved Farmasøytisk institutt, Universitetet i Oslo.

UiO_helseoversikt_samarbeid.png

Videreutvikle viktig tjeneste for kartlegging av svangerskapskvalme

Universitetet i Oslo har i forbindelse med SafeStart-studien utviklet appen, Min Safe Start. Denne gir muligheter for å kartlegge svangerskapskvalme, samt gi mottaker spesifikke helseråd ut ifra hvilke grad av kvalme en opplever. Denne tjenesten skal nå bli en del av Helseoversikt.

- Ved å samarbeide med Helseoversikt vil flere gravide få mulighet til å kartlegge alvorlighetsgraden av svangerskapskvalmen sin, og få informasjon om hva se selv kan gjøre. Appen vil også fortelle når det er nødvendig å kontakte helsepersonell, forteller stipendiat Elin Ngo ved Farmasøytisk institutt, Universitetet i Oslo som har vært med å utvikle appen «MinSafeStart».

Helseoversikt og Universitetet i Oslo vil nå starte arbeidet med å gjøre tjenesten Min Safe Start som en integrert del av Helseoversikt sin app. Avtalen vil også legge opp til å kontinuerlig videreutvikle denne slik at flest mulig i målgruppen i Norge bruker denne.

Plattform for økt helsekompetanse til gravide og foreldre

Helseoversikt jobber hver dag for å øke helsekompetansen hos befolkningen. Mange gravide og småbarnsforeldre i Norge bruker i dag Helseoversikt for å finne riktig informasjon og trygge digitale verktøy, i tett samspill med det tilbudet fysisk helsetjeneste gir. Imidlertid er det fortsatt alt for mange ulike nettsider, bruk av sosiale medier og massevis av forskjellige apper som blir brukt som kanaler for å spre trygg informasjon til gravide og foreldre. Dette fragmenterte informasjonslandskapet gjør det vanskeligere å ta riktig helsevalg for seg og sine.

-Vi har bygget en plattform som er rigget for å samarbeide med aktører som ønsker å gi gravide og foreldre en tryggere og enklere hverdag. Derfor er vi så glad for at også nå Universitetet i Oslo ser potensialet sammen med oss for å skape de beste innbyggertjenestene for disse gruppene, sier Alexander Rein hos Helseoversikt.

Helseoversikt ser frem til et innovativt og spennende samarbeid med Universitetet i Oslo!